Конзулатот на Руската Федерација на Широк Сокак од вчера официјално затворен

–Фејсбук статус на Бојан Птеровски На сликата е просторијата на веќе поранешниот Почесен конзулат на Руската Федерација на Широк Сокак,

Read more

Фабриката „Треска‘‘ не смее да биде простор за бизнис и партиски интереси

Фејсбук статус на Владемир Огненовски – Советник од Политичката партија Левица во Општина Центар Фабриката “Треска” не смее и не

Read more

Кој треба да профитира од продажбата на Мауцкер

Фејсбук статус на Јована Мојсоска – член на Президиумот на Политичката Партија Левица Очигледните спинови и манипулации од власта на

Read more

Крајевски: Приватните фирми профитираат на грбот на обичниот работник

Статус на Јован Крајевски – член на ЦК Левица и координатор на Сектор – Политичка економија при политичката партија Левица

Read more

Дали Русија ќе спроведе референдум во Запорожје по примерот на Крим? Или се работи за притисок Киев да седне на преговарачка маса?

Пишува: Дарко Тодоровски – Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар Ширум областа Запорожје во Украина, која што сега е

Read more

Зошто Македонците не сакаат да ја бранат Македонија

Фејсбук статус на Никола Петров – член на Централниот Комитет на Левица Европската комисија направила анкета, истражување, за тоа колку

Read more

Мециновиќ: Буржоазијата му помага на малограѓанството

Фејсбук статус на Амар Мециновиќ – Портпарол на Политичката партија Левица Дечки, малце ви се измешани поимите. Малограѓанство: Petit bourgeois

Read more

Родители од Могила најавуваат дека нема да ги пратат децата на училиште доколку превозот не е бесплатен

Фејсбук статус на Иванче Ристевски – модератор на Левица – ЛО Могила Минатата учебна година средношколците си плаќаа превоз и

Read more

Меѓународната заедница и Европа за македонското прашање

Пишува Ѓорѓи Јачев – Средношколец, член на Црвена Младина – Штип Уште во минатото, Европа не ги поддржа Македонците во

Read more

Ќе продолжиме да го спориме секое лошо урбанистичко решение

Фејсбук статус на Дарко Ристовски – член на ЦК на Политичката Партија Левица Свесни за опасноста од континуирано измачување и

Read more

Никола Жежов: Се отвораат вратите за непречено дејствување на бугарската пропаганда во Македонија

Професор д-р Никола Жежов го испрати своето ОБРАЌАЊЕ ПО ПОВОД ЗАПИСНИКОТ НА МЕШОВИТАТА МАКЕДОНСКО- БУГАРСКА ИСТОРИСКА КОМИСИЈА. Објавениот записник на

Read more