Вработените во „Пошта“ протестираат денес – Најавени протести и за наредните денови

Вработените во „Пошта на Република Македонија“ од денеска ќе одржуваат предупредувачки протести со цел да издејствуваат исплата на платата за

Read more

Левичарите и синдикатите во Франција повикаа на штрајк

Во Франција денеска се очекуваат голем број инциденти и немири по свикувањето на национален штрајк од транспортните работинци на кој

Read more

Железничкиот сообраќај повторно во прекин – работниците од „Колска“ протестираат

Работниците на велешка „Колска“ кои се дел од јавниот сектор, денес, ги блокираат возови (железничкиот сообраќај) со почеток од 07:30

Read more

Левица: МТСП со наредба да не се исплати платата на негувателките во градинките

Реакција на Левица – Трудов сектор Во време кога штрајкот на просветните работници е ставен во мирување, Владата одлучи на

Read more

Сојузот на средношколци застана против просветните работници и ги фаворизира одлуките на Владата

Реакција на Црвена Младина Очигледно дека сојузот на средношколци индиректно ја фаворизира положбата на владата со нивното барање да се

Read more

Вработените во образование го отфрлија непристојниот предлог на Владата и Неделков

Соопштение на Политичката партија Левица Наставниците се длабоко разочарани, откако бомбастично беше најавено процентуално зголемување на платите на воспитно-образовните работници.

Read more

Членови на СОНК протестираат пред СОНК поради информации за прекин на штрајкот

Над 300 членови на СОНК денес се собраа пред седиштето на Синдикатот, во знак на незадоволство од постигнатиот договор помеѓу

Read more

Владите свесно го уништуваат образованието

Пишува: Славко Митевски –  Професор по одделенска настава и Советник од Левица во општина Карпош. „Зошто владата не е подготвена

Read more

Просветарите со нивната борба и сега држат час

Соопштение на Политичката партија Левица Веќе втора седмица трае штрајкот на воспитно-образовните установи. Место редовните часови, наставниците се принудени да

Read more

Левица: Штрајкот не е уцена

Реакција на Левица – Трудов Сектор. Владата наместо што поскоро да ги исполни барањата на просветните работници, намерно одолговлекува на

Read more