Црвена младина од Охрид го одбележа 9 мај, денот на победата над фашизмот

Активисти на Црвена Младина Охрид, денес по повод Денот на победата над фашизмот, се поклонија и им оддадоа почит на

Read more

Јанески: Кога од ДПМНЕ ќе речат глас за Левица е глас за ДУИ, потсете те ги дека тие ги амнестираа хашките случаи.

Секогаш кога од ДПМНЕ ќе речат глас за Левица е глас за ДУИ, само потсете ги дека тие ги амнестираа

Read more

Мариниќ: Југословенскиот социјализам не е поразен, доказ за тоа е солидарноста на нашите партии

Сведоци сме на големите интереси од страна на западните капиталистички структури во нашите земји, што се осликува во постепеното завземање

Read more

Јаневски: Друго оружје освен Левица немаме

„Во денешниот свет, младите несразмерно се оптоварени со сите зла на капитализмот. Оттаму, се прашувам, работи ли овој систем кон

Read more

Членови на УМС спремале физички напад на Марио Јанески – Претседател на Црвена Младина

Во Фејсбук статус, Марио Јанески – Претседател на Црвена Младина, сподели порака стигната до него, за разговор помеѓу членови на

Read more

Здравевски: Мамо ова беше за тебе

Фејсбук статус на Петар Здравевски – уапсениот активист на Црвена Младина Момчето кое беше уапсено за време на Протестот против

Read more

Јован Јанев: 20 специјалци за двајца студенти – за убијците ништо!

Фејсбук статус на Јован Јанев – член на Црвена Младина По вчерашните протести, јас и мојот другар и соборец Петар

Read more

(Видео) Апасиев: Ослободени активистите на Црвена Младина – тука не постои држава

Изјава на претседателот на #Левица – Димитар Апасиев пред полициска станица Беко Веднаш по завршувањето на денешните протести за сомнежи дека на

Read more

Двајца членови од младината на Левица уапсени по протестот за убиствата на Онкологија

Веднаш по завршувањето на денешните протести по скандалот дека на Клиниката за онкологија се крадела терапија за болни од карционом,

Read more

Јован Јанев: Милионите се потрошни – идеалите се вечни

Обраќање на Јован Јанев, модератор на Црвена Младина – Штип во склоп на првиот Летен Камп “2 Август” организиран за

Read more