Левица: На стотина метри од населбата Саат Кула се турка иницијатива за фотоволтаична централа

На едно од најплодните земјоделски површини, на прва класа земјиште и во непосредна близина на населено место Саат Кула, се

Read more

Сековска: Земјоделскиот сектор е жртва на партизација и распродажба

Благица Сековска е Проф. на катедрата за Рурална економија при Факултет за ветеринарна медицина и активист за зачувување на животната

Read more

Левица: СДС и ДПМНЕ распродаваат плодна почва за фотоволтаични централи

Реакција на Политичката партија Левица Деновиве октроираниот премиер Димитар Ковачевски, заедно со градоначалникиот од ДПМНЕ Стевче Стевановски, ја отворија фотоволтаична

Read more

Велевски: Уништено плодно земјиште за изградба на фотоволтаици од странски инвеститори

Фејсбук статус на Горан Велески – Советник од Левица во Општина Битола Да не заборавиме, на 15.08.2022 година, локалната власт

Read more