Како Левица ќе го подобри туризмот во Македонија?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма посветено е огромно внимание

Read more

Пропаѓаат туристичките аранжмани во странство, се откажуваат авионски летови

Проблемот со пасошите прави големи проблеми и во секторот туризам, откако поголем број на букирани патувања во странство секојдневно се

Read more

Синдилиев: Македонија – неискористен потенцијал за привлекување на туристи

Пишува: Димитар Синдилиев – Заменик координатор на Левица – Сектор политичка економија Во македонскиот туризам изминативе години недостасува ефикасност и

Read more

Путин денес ќе разговара за развојот на туристичкиот сектор со членовите на владата – Кремљ

Рускиот претседател Владимир Путин денес ќе одржи средба со членовите на владата во формат на видео конференција, соопшти во понеделникот

Read more

Левица: Зошто институциите молчат за незаконското работење на автокампот Крани?

Реакција на Левица – Сектор Туризам. После вчерашната објава за незаконското работење без лиценца, без елементарни услови во автокампот Крани

Read more

Авто кампот Крани од Преспа – уништен од незаконскиот узурпатор, а институциите неми

Реакција на Левица – Сектор Туризам Авто кампот Крани во Преспа кој е основан за време на Социјалистичка Република Македонија,

Read more

Растот на туризмот и очекуваните девизни приливи од него во Република Македонија

Пишува Никола Петров, Координатор на Левица – Сектор туризам. После стабилниот раст на бројот на туристи, ноќевања и девизни приходи

Read more

Економските санкции спрема Руската Федерација директно ќе го погодат и туристичкиот сектор во Р. Македонија

Реакција на Левица – Сектор Туризам. После тешката 2020 година за туристичкиот сектор, како резултат на ковид пандемијата, во минатата

Read more

Туризмот во новиот општествен систем – демократски социјализам

Пишува: Никола Петров, Координатор на Левица – Сектор Туризам. I. Туризмот и државната политика Туристичките движења во неолибералното капиталистичко општество

Read more