Побегнатиот украински олигарх Онишченко добил македонско државјанство како истакнат спортист

Реакција на Левица – Сектор спорт Украинскиот политичар, Александр Онишченко кој фигурира на листата на санкции на САД и е

Read more

Институциите не им дозволуваат на македонските спортисти да се борат за Македонија

Пред три години ја промовиравме дека станува збор за голема надеж на македонското женско борење, со остварувањето на нејзините големи

Read more

Н.Р. Кина: Развој и модернизирање на инфраструктура наменета за младата популација

Едни од проектите на кои активно се работи во Н.Р. Кина, со цел задоволување на потребите за здрав психо-физички развој

Read more

Јавното претпријатие за стопанисување со објекти за спорт де факто не треба да постои

Реакција на Политичката партија Левица Со измените предвидени во Закон за изменување и дополнување на Законот за спорт, предвиден е

Read more

ЈП за стопанисување со објекти за спорт потонато од криминал

Има едно јавно претпријатие чија историја ги обединува сите аномалии на македонското општество во последните неколку децении. Трагичната приказна за

Read more

Изорано фудбалско игралиште во Куманово, Левица бара национализација на спортските терени

Реакција на Политичката партија Левица Иако во Куманово недостасуваат тревнати фудбалски терени и има потреба од нови, за жал кумановските

Read more

Левица: Пендаровски одби да биде покровител на Охридскиот пливачки маратон на штета на македонската спортска традиција

Реакција на Политичката партија Левица Традиционалниот Охридски пливачки маратон годинава нема да се одржи, бидејќи Претседателот на државата, Стево Пендаровски,

Read more

Левица: Спортскиот викенд по повод 2-ри Август откажан во Општина Илинден

Реакција на ЛО Левица – Илинден 2-ри Август покрај државен празник на Република Македонија претставува и празник на нашата општина.

Read more

Левица: Ова е само нов почеток за Лазаров – даваме поддршка со верба дека ќе донесе уште многу радост за Македонија

Соопштение на Левица – Сектор спорт Величествено испраќање на величествениот Кирил Лазаров. Кире Лазаров е жива легенда на македонскиот спорт,

Read more

Левица: MOK со барање од скоро 4 милиони денари финансиска помош од Општина Аеродром

Реакција на Левица – Сектор Спорт Македонскиот Олимписки Комитет (МОК) поднел дури три барања за финансиска помош на Јавниот оглас

Read more