21 година од масакрот кај Љуботенски Бачила

При прогласено примирје и прекин на огнот, на 10-ти август 2001 година, околу 08:00 часот кај месноста Љуботенски Бачила, воен

Read more

Левица: Ги исполнуваме програмските ветувања – за потребите на Скопје формирана ЈУ за урбанизам

Соопштение на Политичката партија Левица – град Скопје Една од најприоритетните заложби на Левица – Град Скопје за локалната власт

Read more

Градинките немаат соодветни услови за згрижување на децата

Реакција на Социјален Сектор на Левица Згрижувањето на децата во градинките е многу значаен дел од животот и секојдневието на

Read more

Промоција на првата и единствена Aнтологија на македонската слем поезија

 22. јуни 2022 година, 19:19 часот  Салон 19:19 Културно информативен центар – Скопје Бидете дел од промоција на првата и

Read more

Промоција на монографии за македонските православни цркви и манастири

Соопштение од КИЦ – Културно информативен центар – Скопје Промоција на монографии за македонските православни цркви и манастири  Датум и

Read more

Отво­ре­но­ста кон умет­ни­ци­те ќе ми би­де при­о­ри­тет

Интервју со директорот на Културно-информативниот центар – Скопје, Антонио Димитров, објавено во СКОПЈЕ КУЛТ – првиот скопски електронски културен магазин

Read more

Скопје култ – прв скопски електронски културен магазин

Културно информативниот центар – Скопје денес излезе со информација дека за прв пат од своето постоење, се основа електронски магазин.

Read more

Ранливите категории приоритет при субвенционирањето велосипеди по заслуга на Левица

Говор на Амар Мециновиќ, советник на Левица во Советот на Град Скопје Со 20 гласа ЗА и 17 ВОЗДРЖАНИ, дел

Read more

Сложни калуѓери и во петок мрсат (а и оџата друштво им прави)

Реакција на Левица – Сектор Урбанизам и локална самоуправа Иако деновиве топ теми во јавноста се надворешно политички, сепак не

Read more

Рустеми и Бочварски да преземат одговорност за решавање на проблемите на автопатот Штип-Миладиновци

Реакција на Левица – ЛО Штип. Најновиот автопат во државата, кој би требало да биде и најбезбеден за сообраќај, од

Read more

Левица: СДСМ преку лажно претставување и црна кампања очајно се обидува да се спаси од неминовниот пораз

„Денеска, непосредно пред започнување на изборниот молк за вториот круг од локалните избори, осамнаа флаери и други материјали со лажна

Read more