Пристигнаа првите реципрочни мерки од Руската Федерација

Изминатите неколку години, македонското МНР постојано се приклучува кон анти-руските санкции на САД и земјите од Европската Унија. Во измеќарската

Read more

Советската победа во битката кај Сталинград

На денешен ден 1943 година беше извојувана Советската победа во битката кај Сталинград, што претставуваше пресвртница во Втората светска војна.

Read more