Советската победа во битката кај Сталинград

На денешен ден 1943 година беше извојувана Советската победа во битката кај Сталинград, што претставуваше пресвртница во Втората светска војна. Денес кога живееме во време на историски ревизионизам, кога национал-шовинизмите на нашите соседи на чии темели почиваше регионалниот фашизам во Втората светска војна се поживи од било кога, жртвата која беше дадена да се победи тоа зло не смее да биде заборавена. Вечна слава на хероите!
На сликата е споменикот „Татковината повикува“, дел од споменичниот ансабл „Хероите на битката кај Сталинград“ близу денешен Волгоград, Руска Федерација.

Статус на пратеникот Борислав Крмов


На денешен ден 1943 година беше извојувана Советската победа во битката кај Сталинград, што претставуваше пресвртница…

Posted by Борислав Крмов on Tuesday, 2 February 2021