Скот Ритер: Украина може да изгуби половина од својата територија доколку не почне преговори

„Реалноста е дека украинската армија е на работ на колапс. И сите го признаваат тоа. Ситуацијата на контактната линија стана

Read more

Американска воена академија: Америка не би издржала ни две недели војна со Русија

Додека целиот свет со големо внимание ги следи бруталните напади на израелската армија врз Газа, во меѓувреме, поради војната во

Read more

Што можете да купите за еден долар во Русија?

На социјалните мрежи имаше интересна дискусија која привлече огромен број учесници. Во суштина, требаше да се однесува на животот на

Read more

Русија ќе продолжи со напорите за обезбедувањето хуманитарна помош во Газа

„Русија ќе продолжи со контактите со Израел, Египет и Палестинците за да помогне во обезбедувањето испорака на хуманитарни материјали во

Read more