Левица: Kовачевски и СДСМ ги злоупотребуваат лицата со посебни потреби

Реакција на Левица – Социјален сектор Во ек на засилени партиски активности, како во предизборна кампања, СДСМ предводена од нелегитимниот

Read more

Левица: Приватните агенции за обезбедување со амин на власта грубо ги кршат работничките права

Реакција на Политичката Партија Левица Левица секојдневно добива поплаки од работници што работат во недела и не им се исплаќа

Read more

Левица: Неприкосновените од ДУИ одлучуваат за сѐ, а не одговараат за ништо

Реакција на Политичката Партија Левица Аферата „Маџар Телеком“ која во САД доби разрешница и поранешните директори на компанијата добија казна,

Read more

Левица: Енергетската криза е бонбона бизнис за Ковачевски и Заеви

Реакција на Политичката партија Левица Додека во ек на енергетска криза граѓаните се мачат со вртоглавото поскапување на струјата, семејствата

Read more

Левица: Дали Тупанчевски ќе иницира одговорност за скандалот со правосудните испити

Реакција на Политичката Партија Левица Правосудството, кое треба да биде темел за владеењето на правото во Македонија, е заробено и

Read more

Поради Левица Уставниот суд оформи предмет за затворање на фашистичкиот клуб „Ванчо Михајлов‘‘

Реакција на Политичката Партија Левица Постапувајќи по иницијативата на Левица за поведување постапка за оценување на уставноста и законитоста на

Read more

Левица: Вејсели од железници манипулира – работниците се на принуден одмор без нивно барање

Реакција на Политичката Партија Левица Откако Левица, по добиени информации од работници, објави дека работниците од Македонски Железници се испраќаат

Read more

Левица: СДС и ДУИ согласни со ширењето на фашистичките и нацистичките идеи

Реакција на Политичката Партија Левица „Генералното собрание на ООН ја усвои нацрт-резолуција за „Борба против глорификацијата на нацизмот, неонацизмот и

Read more

Левица: Задолжително осигурување на посевите – нов удар врз индивидуалниот земјоделец

Реакција на Политичката Партија Левица Владата на Република Македонија најави дека во тек е изработка на Закон за задолжително осигурување

Read more

Левица поведе постапка пред антикорупциската комисија против Талат Џафери – бара да му се утврди неспoивост на функцијата

Реакција на Политичката Партија Левица Правниот сектор на Политичката партија Левица, до Државната комисија за спречување на корупцијата, поднесе Претставка

Read more

Левица: Европската комисија со негативен впечаток за економијата предводена од СДС И ДУИ

Реакција на Политичката Партија Левица Извештајот за Република Македонија за 2022 година од страна на Европската комисија го потврдува лошото

Read more