Куцуловски: Не смее да се гради политика за развој која е заснована на непочитување на законските обврски

Мора да се развие нова национална стратегија за изградба на државната инфраструктура со државата како главен изведувач. Аргументот дека државните капацитети се слаби и дека тоа треба да се остави на приватниот сектор, не само што не го решава проблемот, туку дополнително ги еродира државните капацитети.

Read more

Левица: Работници вие сте столбот на општеството – поддршка на вашите права и за синдикатите

Во пресрет на 1-ви мај, #Левица како единствена Партија на трудот дава поддршка на утрешните протести организирани од синдикатите во

Read more

УПОЗ најави протест на вработените во ФЗОМ

Синдикатот на вработените од јавната администрација УПОЗ денеска преку соопштение потврди дека работниците од Фондот за здравствено осигурување излегуваат на

Read more

Од приватизацијата на „Треска“ останавме без 24 плати, неплатен стаж и ускратени за правото на пензија

Се собравме овде да го искажеме револтот до Стечајниот управник и до целата Власт. Значи, од 2005 година сме во

Read more

(Видео) Јанков: Денационализацијата кај фабриката „Треска“ е организиран криминал

Членот на Централниот Комитет на #Левица – Андреа ЈАНКОВ, во емисијата „Тешки муабети” истакна дека при денационализацијата на земјиштето кај

Read more

Чебрен мора да биде македонски – протест против продажбата на Чебрен

Здружението на инженери на Македонија за утре најави протест на кој, како што е соопштено, ќе го изразат своето незадоволство и спротивставување

Read more

Левица со поддршка на протестот против продажбата на Чебрен

Соопштение на политичката партија Левица #Левица ја поддржува денешната иницијатива на македонските инженери за протест против одлуката за доделување на

Read more

Кои се барањата на денешните протести

– Протестите против убиствата на Онкологија продолжуваат денес, а протестирачите не се откажуваат од барањето правда за жртвите. Организаторите побараа

Read more