Интервју со Срѓан Ивановиќ: Спонзорите на медиумите се главниот извор на цензура

Вчера имаше случај каде текст на ваш колега новинар беше повлечен од страна на редакцијата (во случајот содржината се однесуваше

Read more

Апасиев: Партиската полиција на Спасовски сабајлево се јавува на модераторите на Левица ширум Македонија

На два дена пред одбележувањето на 151 година од раѓањето на еден од најголемите македонски револуционери, Гоце Делчев, полицијата управувана

Read more

ДПМНЕ и СДСМ во натпревар кој ќе поднесе повеќе тужби до советниците од Левица

Претседателот на Политичката партија Левица, минатата недела на Седницата за советнички прашања, зборуваше за притисоците кои се прават врз членовите

Read more

Утре во 12 часот протести низ цела Македонија против укинувањето на учебниците – притисоци има

Откако министерката Мила Царовска одби да се сретне со претставници од иницијативата „Учебници и настава мора да има”, за утре

Read more

Диктатура – Образование – Оставки

Пишува: Ѓорѓи Илиевски Виш просветен инспектор Решиле да прават реформи во базичното основно образование, согласно како што велат е дел

Read more