Изложба за римската историја на Скупи во Србија

Во четврток, 4 јули со почеток од 18 часот во атриумот на Народниот музеј на Србија ке биде отворена изложбата

Read more

Изложба “Низ фотографскиот објектив на Македонида,уметноста на средновековните цркви во Охрид и охридско” во Музеј на град Скопје

На 29 мај, среда во Музејот на град Скопје со почеток од 19:30 часот ќе биде отворена изложбата “Низ фотографскиот

Read more

Изложба “Reverse Archaeology. Homo Ludens: Between Facts and Archetypes” во Музејот на град Скопје

Бразилскиот сликар Вилсон Нето во четврток, 16 мај, со почеток од 19:30 часот во Музеј на град Скопје ќе го

Read more

„Кимоно инспирации“ изложба на Благој Мицевски во Музеј на град Скопје

Отворањето на изложбата „Кимоно Инспирации“ на реномираниот костимограф и режисер, Благој Мицевски, ќе се одржи на 10 мај во Музеј на Град

Read more

Отворена изложбата „СКОПЈЕ ’63 – филмска хроника на едно време“ во Музеј на град Скопје

Музејот на град Скопје, постави дел од изложбата „СКОПЈЕ ’63 – филмска хроника на едно време“, подготвена во 2014 година,

Read more

Изложбата „Приказни во тиркиз – Извор на животот“ на Ана Митевска во Музеј на град Скопје

Во Музејот на Град Скопје, во четврток на 14 март со почеток од 19:30 часот Ана Митевска ќе ја претстави својата најнова изложба „Приказни во тиркиз

Read more

Изложбата „Симбиоза“ на Бојан Ковски во Музејот на Град Скопје

На 29 февруари (четврток) во Музејот на Град Скопје ќе се отвори изложбата „Симбиоза“ на уметникот Бојан Ковски. Овој уникатен

Read more

Изложбата ‘Дипломати на руската империја на подрачјето на денешна Србија и Македонија’ утре во Музеј на град Скопје

На 8-ми февруари (четврток) со почеток од 19 часот во Музеј на град Скопје ќе се отвори изложата ‘Дипломати на

Read more

Изложбата ‘Превртена археологија’ на сликарите Алекс Флеминг и Вилсон Нето во мај во Скопје

Во Музејот на Град Скопје ќе се одржи изложба со бразилски уметници кои живееат и творат помеѓу Бразил и Берлин,

Read more

Годишна изложба на дела на Родољуб Анастасов од колекцијата на Галерија “Јустина и Родољуб Анастасов” во Музеј на град Скопје

Денес на 06 декември 2023 год. (среда) со почеток од 19.30 часот во Галерија “Јустина и Родољуб Анастасов”, Музеј на

Read more