Реакција на најавениот нов закон за пасишта од министерот за земјоделие, Николовски

Реакција на Левица – Земјоделски сектор. Деновиве староновиот министер за земјоделство Љупчо Николовски активно промовира по медиумите донесување на нов

Read more

Левица ги поддржуваа протестите на оризарите од кочанско

Соопштение на Левица – ЛО Кочани. Соочени со тешката финансиска состојба предизвикана од ниските откупни цени на познатиот кочански ориз,

Read more

Државата не е заштитник на земјоделските производи

Фејсбук статус на Никола Петров, координатор на Левица – Земјоделски сектор. Како досегашните неолиберални влади на СДСМ – ДПМНЕ –

Read more

Колку треба да вложат, а колку ќе заработат земјоделците од еден хектар пченица

Фејсбук Статус на Иванче Ристевски – Модератор на Левица во Општина Могила. Пример за 1 хектар пченица. Расходи:Обработка на почвата

Read more

Министерот за земјоделство Хоџа, за шест месеци потрошил повеќе од 22.000 евра на кафе и ручеци

Аријанит Хоџа, министер за земјоделство од редовите на Движењето БЕСА, од септември, кога беше назначен на функцијата до 28 февруари

Read more