На четворица им се потребни три минимални плати месечно

Ревизорката Јулијана Штрковска-Колариќ смета дека на четиричлено семејство му се потребни три минимални плати за да може да го преброди

Read more

Еден функционер со неговата плата покрива три синдикални минимални кошнички

Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во април изнесувале 49.384 денари. Најмногу пари или 19.224 денари биле потребни за храна

Read more

Ако Славески е загрижен дека зголемувањето на минималната плата ја забрзува инфлацијата, нека почне да живее со 9000 денари месечно

Реакција на Левица – Сектор Политичка Економија Професорот Трајко Славески, поранешен министер за финансии и член на раководството на опозициската

Read more

ССМ ја поздрави одлуката на Левица да го предложи Законот за минимална плата

Откако вчера на прес-конференцијата во собранието пратеникот Борислав Крмов објави дека политичката партија Левица го поднесе предлог-законот за изменување на

Read more

Левица го поднесе предлог-законот за минимална плата предложен од ССМ

Соопштение на Политичката партија Левица. На денешната прес-конференција, пратеникот Борислав Крмов објави дека политичката партија Левица го поднесе до Собрание

Read more

Животот на работникот во Македонија

Животот на работникот во Македонија: 1.Зема минимална плата со која не може да преживее ни пола месец 2.Осигуран е на

Read more

Македонската текстилна индустрија во Југославија и денес

Оваа недела протестираа текстилните газди поради нивната желба за уште поголема експлоатација на текстилните работнички, под спонзорство на државата. Во

Read more

И после ВМРО, СДСМ!

Ги паметите оние убави времиња, кога Македонија беше трета економија во регионот? Кога нацијата ни беше најсреќната нација на планетата

Read more

Прв регистриран случај на неисплаќање на новата минимална плата

Откако Хелсиншкиот комитет поднел барање за вонредна инспекција во ТПД ДЕ-ТЕКС ДОО Пробиштип – подружница бр. 1 Кратово и по

Read more