(Видео интервју) Персида Отовиќ-Стојановска и Наташа Стефановска: Македонија нема стратегија за спортот

Македонскиот спорт стихијно се развива без државна стратегија, сметаат адвокатките Персида Отовиќ – Стојановска и Наташа Стефановска, кои своевремено беа

Read more

Таеквондистите од клубот “Хулк Академи” бараат правда и рамноправен третман од федерацијата

Соопштение на Левица – Сектор спорт Неодамна, нашиот стручен тим оствари средба со тренерите и основачи на ТК „Хулк академи“

Read more

Историскиот фудбалски натпревар помеѓу Македонија и Левски во време на бугарската фашистичка окупација

Објавено од Левица – Сектор спорт Во 1942 година, за време на Втората светска војна, во окупирана Македонија од бугарскиот

Read more

Со искрена намера се борев за македонскиот идентитет – гордо да го веам македонското знаме низ целиот свет

Интервју со кајакарот Атанас Николовски                 Атанас Николовски е познат во јавноста како нашиот науспешен кајакар. Тој беше дел од

Read more

(Видео) Левица: Непотизам и политичко влијание е неприфатливо во спортот

Реакција на Политичката партија Левица Ангела и Деана Прилепчански како млади и талентирани спортистки во уметничко лизгање, од минатата година,

Read more

Во Македонија нема стратегија за спорт

Пишува: Наташа Стефановска – член на Централниот комитет на политичката партија Левица Сведоци сме на радоста која ја доживеавме со победата

Read more