Левица: Пропаѓа централното градско подрачје во Куманово

Реакција на Левица – ЛО Куманово Изборните ветувања кои ги даде градоначалникот Максим Димитриевски во предизборната кампања не се остваруваат.

Read more

Од година во година се намалува бројот на ученици во кумановските училишта

Кумановските основни и средни училишта во континуитет последните години бележат пад на бројот на новозапишени ученици. Ова беше презентирано на

Read more

Левица ќе излезе на протест доколку се отвара бугарски клуб во Куманово

Соопштение на Левица – ЛО Куманово Провокациите од бугарска страна не престануваат! Најнова доаѓа преку најавеното отворање на т.н. бугарски

Read more

Левица: ООУ „Крсте Мисирков“ и „Браќа Миладиновци“ во Куманово со кров кој пропушта вода и без струја

Реакција на Левица – ЛО Куманово ООУ Крсте Мисирков и ООУ Браќа Миладиновци во центарoт на Куманово работат во мизерни

Read more

Изорано фудбалско игралиште во Куманово, Левица бара национализација на спортските терени

Реакција на Политичката партија Левица Иако во Куманово недостасуваат тревнати фудбалски терени и има потреба од нови, за жал кумановските

Read more

Левица: AСНОМ е темелот на современата македонска држава – Делегацијата на Левица положи цвеќе во Пелинце

Соопштение на Левица – ЛО Куманово Македонците претрпеа бројни порази, генерации Македонци ги дадоа животите за Македонија, но идејата за

Read more

Левица Куманово: Без никаква најава укинати возовите Скопје – Куманово

Реакција на Левица – ЛО Куманово Жителите на Куманово подолго од месец дена се без железнички превоз! Ваквата пракса во

Read more

Општина Куманово исплатила речиси 25 илјади евра на приватни компании за поквлаитетна животна средина – резултати нема

Реакција на ЛО Левица Куманово Енормно високото загадување на воздухот во Куманово за кое Oпштината се произнесе дека истото е

Read more

Над 410 илјади евра Општина Куманово исплатила на приватните агенции за привремени вработувања последниве три години

Реакција на Левица – ЛО Куманово Институциите и општините, во изминативе години се сериозно критикувани во јавноста заради објавување тендери

Read more

Левичарскиот Институт „Рацин“ со промоција на филмот „Битката за Севастопољ“ во Куманово

Караванот за проекција на филмот „Битката за Севастопољ“ организиран од Левичарскиот Институт „Рацин“ продолжува низ градовите ширум Македонија. Првата промоција

Read more

Граѓаните се жалат на нетранспарентно работење од инспекциските служби

Реакција на Левица – Куманово Согласно Законот за инспекциски надзор, Државниот инспекторат има обврска своите акти задолжително да ги објави

Read more