Кубанските доктори повторно ќе му помогнат на Мексико

Претседателот на Мексико, Андрес Мануел Лопез Обрадор го најави претстојното пристигнување на втората група кубански лекари составена од 200 професионалци

Read more

Специјализантите оставени без здравствено осигурување во ковид-криза

Здружението на лекари специјализанти, во однос на мобилизацијата на специјализантите во ковид-центрите, со отворено писмо му се обрати на премиерот. Писмото

Read more

Куба подготвена да ѝ помогне на Македонија да се справи со Ковид-19

Амбасадорката на Куба во Македонија, Каридад Јамира Кието Милиан денеска по средбата со премиерот Заев рече дека по урнекот на помошта што несебично ја

Read more