Лавров: Русија не ги отфрла преговорите со Украина, но одложувањето го комплицира процесот

Русија не ги отфрла преговорите со Украина, но нивното натамошно одложување од страна на Киев, ќе ја усложни можноста за

Read more

Дали Русија ќе спроведе референдум во Запорожје по примерот на Крим? Или се работи за притисок Киев да седне на преговарачка маса?

Пишува: Дарко Тодоровски – Магистер по меѓународни односи и воен аналитичар Ширум областа Запорожје во Украина, која што сега е

Read more

Лавров: Западот делува во насока на загрозување на мировните преговори помеѓу Русија и Украина

„Провокацијата“ во Буча се случи кога Киев имаше намера за прв пат писмено да ги соопшти можните услови за примирје,

Read more

(ВИДЕО) АЗОВ и нацистичките кампови за деца

На друштвената мрежа ‘’Vkontakte’’, група симпатизери на украинскиот нацистички батаљон – Азов, објавија десетина фотографии од летниот камп, каде може

Read more