Четири години Преспа – идентитетот бетон

Пишува Реџеп Исмаил – Член на Президиумот на Левица Изминаа четири години од потпишувањето на т.н. Преспански договор, чие спроведување

Read more

Левица ќе поднесе Декларација против глорификацијата и рехабилитацијата на фашизмот промовирани од ДУИ и СДСМ

Соопштение на Политичката партија Левица. Преку нелегитимно и нелегално прифаќање на штетни и анти-македонски билатерални договори, учествување во империјалистички воени

Read more

(Видео) Апасиев: Секогаш кога СДС е на власт се случува косовизација на Македонија

Димитар Апасиев обвини дека секогаш кога СДСМ е на власт, во Македонија се случува демогравски инженеринг, кој тој го нарече

Read more

СДСМ прифаќа Македонија и Бугарија со заеднички предлог да ги внесат Бугарите во Уставот

Бугарскиот премиер Кирил Петков во интервју дадено веднаш по вчерашната средба со премиерот Димитар Ковачевски, сподели „генијална идеја“ согласно која

Read more