Апасиев: Камата на каматата ќе биде забранета – Лихвобанкарите почнаа да плачат

Во собраниска процедура по скратена постапка влегоа Предлог-законите за изменување и дополнување на Законите за облигациони односи и за извршување,

Read more

Левица – Штип: Извршителите и полицијата го иселуваат семејството Бањоглави од својот дом

Пред околу шест години, семејството Бањоглави земало заем, а како залог ја оставиле куќата. Тие велат дека делот од парите

Read more

Државни судии-извршители кои ќе работат за плата, а не да се богатат на грбот на граѓаните!

Став на Новица Ристески, член на ЦК на Левица. Озаконетото постоењето на приватните извршители во пракса се покажа како тотално

Read more

За Вице и Трајче Заеви нема извршители-на државата ѝ должат 26 милиони денари

Според најновата црна листа на должници која ја објави Управата за јавни приходи на Македонија, може да се забележи дека

Read more

Димитар Апасиев: Македонија има најнедостапна и најскапа правда во Европа!

Интервјуто е преземено од интернет порталот ЈанакиЗнае. Дојде време кога луѓе остануваат без правна заштита затоа што им е страв

Read more