Почетокот на патот на свилата со Игор Радев

Игор Радев, еминетниот филолог, лингвист, синолог и преведувач, кој дипломирал класични студии на Философскиот факултет во Скопје, магистрирал лингвистика и

Read more

Промоција на „Избрани песни“ од кинескиот поет Сӯ Шѝ’, преведена од д-р Игор Радев

Промоција на книгата „Избрани песни“ од класичниот кинески поет Сӯ Шѝ’, приреден од д-р Игор Радев на 6-ти април 2023

Read more

Серија предавања: Патот на свилата низ историјата

Институтот „Конфуциј‘‘ Скопје, на социјалните мрежи објави дека организира серија предавања на тема: Патот на свилата низ историјата. Третото предавање

Read more

Нова книга на Игор Радев

На социјалните мрежи Македонска литера ја промовира новата книга на Игор Радев. Во продолжение ви го пренесуваме нивниот пост: Нова

Read more

Игор Радев: Да се биде „она на М“

Иронично е тврдењето што ни се дава во својство на анестезија дека со постојниот „француски предлог“ допрва се „гарантирал“ македонскиот

Read more

Институтот „Конфуциј“ организира предавање на тема „Патот на свилата: Подем во времето на династијата ‘Та́нг“

Институтот „Конфуциј“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје има чест да Ве покани на второто предавање на д-р

Read more