Институтот „Конфуциј“ организира предавање на тема „Патот на свилата: Подем во времето на династијата ‘Та́нг“

Институтот „Конфуциј“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје има чест да Ве покани на второто предавање на д-р Игор Радев, со наслов „Патот на свилата: Подем во времето на династијата ‘Та́нг《唐朝:丝绸之路的鼎盛时期》“ кое ќе се одржи онлајн во понеделник, 27 јуни 2022 година, во 19,00 часот.

Ова предавање е дел од серијата предавања во организација на Институтот „Конфуциј“ при УКИМ за кинеската култура《中华文化系列讲座》.Предавањето ќе може да го проследите на следниот линк – Meeting ID: 962 1867 7436Passcode: SR2.