Серија предавања: Патот на свилата низ историјата

Институтот „Конфуциј‘‘ Скопје, на социјалните мрежи објави дека организира серија предавања на тема: Патот на свилата низ историјата.

Третото предавање на тема „ Денастијата Јуен и последниот процут на Патот на свилата‘‘ ќе биде на 13.12.2022 година (вторник) во 18:00 часот, на факултетот за Електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во салата за состаноци. За истата предавач ќе биде д-р Игор Радев, доктор по старокинеска филологија.