Левица: МВР, дигестивна хирургија и КАРИЛ ги матат околностите при смртта на пациент

Реакција на Левица – Здравствен сектор Левица остро jа осудува Kлиниката за дигестивна хирургија којашто во соработка со КАРИЛ и

Read more

Здравјето не смее да биде бизнис

Реакција на Левица – Здравствен сектор Криминалната приватизација што се случи во 90-тите при транзицијата на македонската економија во слободен

Read more

Протест на стоматолозите пред Министерствто за здравство

Денес, стоматолозите кои имаат приватни ординации ширум државата, со почеток од 12 часот одржаа протест пред Министерството за здравство. Тие

Read more

Повикуваме на максимална транспарентност во јавната набавка на Орфан лекови

Реакција на Левица – Здравствен сектор Денес (11.05.2022) во 11 часот беше краен рок за доставување на понудите или пријавите

Read more

Недостатокот на медицински станува се посериозен проблем во државата

Недостатокот на кадар во македонското здравство станува се посериозен проблем. Одливот на медицински сестри од државата е основниот показател кој

Read more

Достапност од здравствена услуга за секој граѓанин не е приоритет ниту на Министерот Беким Сали

Реакција на Политичката партија Левица. До нашиот здравствен сектор, непрекинато пристигнуваат реакции од граѓани каде пишува дека има нови, енормно

Read more

Левица со отворено писмо до Министерот за здравство по повод денот на здравјето

Соопштение на Левица – Здравствен сектор. Нема да критикуваме што претходниот Министер не успеал да сработи, туку сакаме да ве

Read more

Левица: Системски проблеми на лицата со бубрежни заболувања

Реакција на Левица – Здрвствен Сектор. Приватизацијата на дел од дијализа центрите во државава, целосното затворање на друг дел од

Read more

Аврамоска: Децата во Охрид неколку месеци оставени без соодветна здравствена заштита

Фејсбик статус на Виолета Аврамоска, Модератор на Левица и Советник во Општина Охрид. Веќе не знам по кој пат реагирам

Read more

Левица: И новиот Министер за здравство нема план за охридската болница која остана без педијатрија

Реакција на Политичката партија Левица. И по неколку месеци, Детското Одделение во охридската болница не е во функција. Оваа состојба

Read more