Кирјаковски: Пописот создава вештачка проекција на населението

Пописот иако втора недела е во тек, отпорот кон статистичката операција се повеќе расте. Покрај традиционалното бојкотирање и не отворањето

Read more

Османи: ќе се попишуваат и Албанците кои не живеат и со години не влегле во Македонија

Идејата за попис, наклонет кон фаворизирањето на една етничка заедница, кој ќе ги подобрува своите позиции за сметка на сите

Read more