Енергетика: „Домашно производство“ за надворешна употреба

Анализа на Левица – Сектор Енергетика Од 1 јули се беше најавувано враќањето на ДДВ-то од 10% на 18% за

Read more

Русија размислува за создавање независен нафтен систем за осигурување со пријателски држави

Русија ја разгледува можноста за создавање на систем на клубови за меѓусебно осигурување на ризици на трети страни со пријателски

Read more

Дилема: Бугарите во Устав или изградба на Чебрен и Галиште?!

Пишува Игор Димески – координатор на Левица – Сектор енергетика Можеби насловот делува чудно и нелогично, но во моментов дилемата која

Read more

Во Македонија има гас за само две недели

Македонија има гас за само две недели, велат српските медиуми кои ја коментираат вчерашната изјава на премиерот Димитар Ковачевски. Во

Read more

Мерките за енергетската криза се половични решенија

Реакција на Политичката партија Левица Владата вчера донесе мерки кои се лош плагијат на мерките кои, во континуитет, ги предлага

Read more

Русија со нови договори за изградба на гасоводи и продажба на енергенси на азискиот пазар

Откако започна Западните санкции кон Русија, земјата целосно ја промени својата енергетска политика и гео-економија, по што ќе испраќа рекордни

Read more

Левица: Правилникот на Бектеши за обновливи извори на енергија е несуштински популизам

Реакција на Политичката партија Левица Новиот Правилник за обновливи извори на енергија нуди неиздржани и половични решенија за слоевит проблем,

Read more

Енергетската криза е резултат на удоволувањето на странските интереси и домашната енергетска мафија

Реакција на Левица, Сектор – Енергетика Левица во неколку наврати укажуваше на тоа дека Владата предводена од СДСМ, заради задоволување

Read more

За општините како и за државните и јавни институции има издржано решение за снабдување на електрична енергија

Соопштение на Левица – Сектор енергетика Левица, во реакцијата од 27 јануари 2022 година, објавена на истава ФБ страна, со

Read more

НР Кина: Нашето пријателство со Русија е цврсто како карпа

На прес-конференција одржана на маргините на годишната Седница на кинескиот парламент, Министерот за надворешни работи на Кина, Ван Ју, изјави

Read more