Груби претседава со работната група за култура во Бугарија, Битиќи ја предводи економија

Вчера вечерта Владата ги формираше работоте групи за продлабочување на билатералната соработка со Бугарија. Оваа средба е резултат на произлезен

Read more

Апасиев до Ковачевски: Вие потекнувате од омразената црвена буржоазија и династискиот систем на владеење во СДС

Пратеникот Димитар Апасиев од Левица на денешната седница во Собрание истакна низа критики за новиот состав на Владата, при што

Read more

Новиот премиер не може да јаде со стариот прибор, Владата ја подновува кујната за над 37.000 евра

Новиот премиер ќе биде дочекан во подобри услови од претходниот, Владата набавува нови прибори за јадење, со највисок квалитет, порцелан,

Read more

За промоција на струшкиот туризам Мерко ќе плаќа инфлуенсерки

На четвртата Седница на советот на Општина Струга се гласаа предлог програмите кои ќе ги спроведува локалната самоуправа во 2022

Read more

Во три министерства предводени од ДУИ распишани огласи за над 220 вработувања

Бројните критики за зголемувањето на бројот на вработени во јавната администрација, која и онака дава лоши услуги не се намалува.

Read more

Власта потпишувала тендери без објавување на јавен оглас

Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) го објави Извештајот од редовниот мониторинг на јавните набавки спроведени во периодот од јануари до

Read more

Од 9 пријави, Финансиска полиција 4 испратила на погрешна адреса, ниту една пријава за функционери

Иако Обвинителството е орган за гонење на организиран криминал и корупција, без доставена кривична пријава од Финансиската полиција или од

Read more

Левица: Владата штити фирма од Косово која со месеци не исплаќа плати на вработените

Реакција на Политичката партија Левица. Веќе четири месеци Локалниот Огранок на Левица – Гостивар активно пишува за проблемите на вработените

Read more

Левица: Заев во тоталитарен дух крие од јавноста што ѝ одговорил на бугарската Влада

Реакција на Политичката партија Левица. Делегитимираната и нестабилна Влада, ослободена од демократските последици кои ги избегнува насилнички, без отчетност ги

Read more

Во предлог буџетот профитот на олигархијата не се чепка

Статус на Јован Крајевски, член на Централниот Комитет на Политичката партија Левица. Решиле буџетот да си го полнат преку приватизација

Read more

Уставниот Суд донесе одлука Коридор 8 и 10 да се градат без тендер

Специјалниот закон пред Уставниот суд беше оспорен од страна на Антикорупциската комисија, која побара да се стопира неговата примена и

Read more