БРИКС со значително повисока прогноза за раст во споредба со Г7

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ги објави прогнозите за раст на реалниот бруто-домашен производ (БДП) за 2024 година, па додека глобалниот

Read more

Г7 на чело со САД се претвори во антикинеска работилница

Како „најбогат клуб“ кој некогаш сочинуваше 70 отсто од светската економија, Г7 се соочува со сериозна егзистенцијална криза во последните

Read more

Со цел да ги намалат приходите на Русија, земјите од Г7 и Австралија се договорија да одредат фиксна цена за руската нафта

Пишува: Љубиша Петровски Земјите од Г7 и Австралија се договорија да одредат фиксна граница на цените на руската нафта која

Read more

„Последниот Г7“ – генијална карикатура се исмејува со обидот за потиснување на Кина

Политичката сатира на кинески карикатурист, во која се исмејува со групата на 7 (Г7) земји за нивниот обид да ја

Read more