Цените на гасот во Европа падна под 50 евра – Македонија го купува за 98,7 евра

Цените на гасот во Европа падна под 50 евра за мегават, Македонија плаќа двојно повеќе. За прв пат по 18

Read more

Кадар одговорен за пропусти со матични изводи ќе управува со топловодната мрежа за парно

Бујар Дардишта, доскорешниот директор на Управата за водење на матични книги, е именуван за нов управител на едно од новоформираните

Read more

Во Македонија има гас за само две недели

Македонија има гас за само две недели, велат српските медиуми кои ја коментираат вчерашната изјава на премиерот Димитар Ковачевски. Во

Read more

Претседателот на германската централна банка предупредува на рецесија!

Шефот на Бундес-банката, Јоаким Нагел, ја предупреди германската јавност дека каматните стапки треба да продолжат да растат и покрај претстојната

Read more

Путин: Обидите на западните земји да ги заменат руските енергетски ресурси со алтернативни ќе влијаат на целата светска економија

Претседателот на Русија, Владимир Путин на состанокот за актуелната ситуација во секторот на нафта и гас изјави: Руските енергетски компании

Read more

Кронизам во практицирањето на власта – или како спорот помеѓу државата и Макпетрол стана договор помеѓу двајца тајкуни

Најкраткото објаснување за тоа што е кронизам е дека тој претставува практикување на власта само и единствено заради власт! Имено,

Read more

САД ги преименува фосилните горива во „молекули на слобода“

Според американските политичари, САД е земјата на слободата. Но, според Министерството за Енергетика на САД, изгледа и американската почва е

Read more

Граѓаните на Куманово нема да го плаќаат лошото работење на општината

Реакција на локалниот огранок од Куманово на политичката партија Левица. Во пресрет на најавеното јавно-приватно партнерство, односно давање под концесија

Read more