Во градот на Стив Наумов нема место за фашисти: Народен собир на Левица во Битола

Денеска со почеток од 19:30 часот, во Народниот Театар во Битола, ќе се одржи народен собир на политичката партија Левица.

Read more

Народен собир на Левица во Битола

На 20.04.2024 година во Битола ќе се оддржи народен собир со претседателот на п.п. Левица Димитар Апасиев., кандидатот за претседател

Read more

Копанки се финансира од буџетот на граѓаните, а ќе биде приватна сопственост

Како и што напоменав, во Статутот на ПСК Пелистер во Членот 58, став (2) стои дека доколку престанокот биде инициран

Read more

(ВИДЕО) Левица е единствената партија која го затвори фашистичкиот клуб во Битола

„Проф. Ванковска цврсто стои на ставот дека Македонија има алтернатива и дека Македонија треба да се позиционира како рамноправна членка

Read more

Битола доби 17 хуманитарни паркинг простори по барање на Левица

После изгласаната иницијатива, советничката група на Левица поднесе одлука во Советот на Општина Битола за хуманитарни паркинг простори кои ќе

Read more

Хигиеничарка од Битола ги спроведувала интервјуата за бугарско државјанство

Хигиеничарката во бугарскиот конзулат во Битола, Весна Котевска, спроведувала интервјуа со кандидати за бугарско државјанство, откри бугарскиот пратеник Ангел Георгиев.

Read more

Левица: Неизвесна е судбината на 5000 работници во РЕК Битола

Иако енергетската криза ги изнесе на површина слабостите на државните енергетски капацитети поради негрижата на сите власти, очигледно е дека

Read more

По иницијатива на Левица – Битола доби хуманитарни паркинг простори

После изгласаната иницијатива, советничката група на Левица поднесе одлука во Советот на Општина Битола за хуманитарни паркинг простори кои ќе

Read more

Угледни битолски инженери и професори на мирен протест против ситуацијата за Чебрен

Битолски инженери и професори се собраа денес на мирен протест во Битола, со цел да го изразат своето незадоволство поради

Read more

Трајковски: Уништување на земјоделски земјишта за приватните фирми блиски до НАТО

– Фејсбук статус на Гаврил Трајкоски – Советник од Левица во Општина Битола Предупредив дека во Битола и Пелагонија ќе

Read more

Започна уништувањето на земјоделските површини во Пелагонискиот регион

Фејсбук статс на Горан Велески – советик во Битола од Политичката Партија Левица  Од денес, официјално започна уништувањето на земјоделските

Read more