Македонија стана вазал на политиките кои ги води НАТО

Во колумна за писменото издание на весникот Фокус, членот на президиумот на Левица, Реџеп Исмаил – Хактан, зборуваше за безбедносната

Read more

Левица: Мешајќи се во внатрешните работи австрискиот амбасадор врши притисок за бизнис интереси

Реакција на Сектор за Надворешна Политика и Безбедност од Политичката Партија Левица По најавувањето на Предлог-Закон за изменување и дополнување

Read more

Левица: Бугарската официјална политика ја загрозува државната безбедност

Реакција на Политичката партија Левица Во пресрет на годишнината од раѓањето на таткото на македонската нација Гоце Делчев, загрозена е

Read more

Левица: Учениците и граѓаните оставени во рацете на несоодветен началник во ЕК на дојавите за лажни бомби

Реакција на Левица – Сектор Безбедност Додека загриженоста на родителите расте, а учениците губат настава или одат со страв во

Read more

Зошто Македонците не сакаат да ја бранат Македонија

Фејсбук статус на Никола Петров – член на Централниот Комитет на Левица Европската комисија направила анкета, истражување, за тоа колку

Read more

Левица: Министерството на Груби гради паралелни безбедносни структури

Реакција на Политичката партија Левица Тринаесет нови инспектори од Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците се префрлени да

Read more

На барање на Левица се зголемуваат капацитетите на противпожарната бригада на Град Скопје

Соопштение на Политичката партија Левица. Денес, на седницата на Советот на Град Скопје, беа изгласани три одлуки за набавка, со

Read more

Захарова: Испраќањето платеници и борбени авиони во Украина ќе предизвика катастрофа

Според руското МНР, испраќањето платеници и воени авиони од страна на земјите од Западот во Украина ќе предизвика катастрофален развој

Read more

Реакција од амбасадата на Руската Федерација заради изјавата на министерката Славјанка

Со изненадување се запознавме со изјавите дадени последниве денови од министерката за одбрана на РСМ г-ѓа Петровска во врска со

Read more

Македонска година за европски датуми

Пишува: Амар Мециновиќ – Портпарол на Политичката партија Левица. МИНАТАТА 2021-ва година, во македонската политичка антологија ќе биде подвлечена поради

Read more