Граѓаните не веруваат дека Македонија ќе стане членка на ЕУ

Евроскептицизмот во Македонија расте а Граѓаните се помалку веруваат дека Македонија ќе стане членка на ЕУ. Овој податок го потврди

Read more

Истражување на ИДСЦС: Македонците се против уставни измени ― 92% поддржувачи на Левица

Институтот за демократија „Социетас цивилис“ – Скопје, ИДСЦС ги објави резултатите од истражувањето кое од 2022 година беше спроведено преку

Read more

Левица го достигнува ДУИ во рејтинг – граѓаните со лоша оцена за работењето на Ковачевски

Агенцијата ИПСОС за потребите на ВМРО-ДПМНЕ спроведе теренска анкета на јавното мислење на 1.014 испитаници за периодот од 01 до

Read more

Македонците се апсолутни противници на францускиот предлог Анкетата на ИПИС го открива вистинското расположение кај народот

На прашањето, дали би прифатиле почеток на преговори со ЕУ, по цена Македонија да се согласи со т.н. француски предлог,

Read more

Истражување на Левичарскиот институт „Рацин“ за преговорите помеѓу Македонија и Бугарија

Во рамки на трибината „Македонската кауза – 150 години од раѓањето на македонскиот револуциoнер Гоце Делчев”, Левичарскиот институт „Рацин“ спроведува

Read more