(Видео анкета) Што мислат граѓаните за Маркс и Енгелс?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

 

Редакцијата на Антропол во соработка со редакцијата на електронскиот медиум Гласник изработи кратка видео анкета, со цел да ги прашаме граѓаните дали знаат кои се авторите на Комунистичкиот манифест – Карл Маркс и Фридрих Енгелс.

Како локација за анкетата намерно е избран булеварот кој порано го носеше името „Маркс и Енгелс“, а кој пак како резултат на кампањата да се избрише марксизмот од сеќавањата на луѓето беше преименуван во булевар „ВМРО“.

Погледнете го видеото со одговорите од граѓаните кои живеат, или поминуваат на овој булевар.