Објавени номинациите за 37-то доделување на наградите The Hundred Flowers Awards за најдобар филм во Кина

Кинескиот епски митолошки блокбастер Creation of the Gods I: Kingdom of Storms, заедно со уште четири филма, беа номинирани за

Read more

Рускиот уметник со најдобар одговор кон европската русофобска политика на културно исклучување (видео)

Европската унија сугерираше санкции против „руските пропагандисти и политичари“, меѓу кои се наоѓаат имињата на неколку изведувачи, спортисти и уметници

Read more

Археолозите откопаа мистериозна камена градба на местото на новиот аеродром во Грција

Археолошкото откритие на Крит ги збунува експертите – и може да застане на патот на големиот нов аеродром кој е

Read more

Во Таијуан отворена академска изложба за Лианг Сиченг и Лин Хујин

Нова изложба беше отворена во Уметничкиот музеј Чанџијанг во Таијуан, провинцијата Шанкси, во саботата, по повод 120-годишнината од раѓањето на

Read more

Изложба за римската историја на Скупи во Србија

Во четврток, 4 јули со почеток од 18 часот во атриумот на Народниот музеј на Србија ке биде отворена изложбата

Read more

Обидот за државен удар во Боливија се случи поради литиум!

Секој обид за државен удар има врска со некои внатрешни или надворешни интереси, а Латинска Америка постојано го чувствува тоа

Read more

Пустинското „сино море“ на НР Кина – 1,2 милиони соларни панели поставени во Гоби

Сместено во северното подножје на планините Тианшан, над 800 метри надморска височина во автономниот регион Ксинџијанг Ујгур во северозападна Кина,

Read more