Франција која поддржуваше двојазичност во Македонија го забранува корзиканскиот јазик

Корзиканците излегоа на масовни протести поради пресудата со која се забранува употребата на корзиканскиот јазик во локалниот парламент и другите

Read more

По падот на поддршката за ЕУ – Маричиќ обучува новинари за борба со анти-ЕУ пропаганда

Нивото на доверба на македонските граѓани во Европската Унија е на рекордно ниско ниво, покажува бројни анализи на на јавното

Read more

Поддршката кон ЕУ во слободен пад – 80% од Македонците против уставни измени

Нивото на доверба на македонските граѓани во Европската Унија е на рекордно ниско ниво, покажува Анализата на јавното мислење за

Read more

Сите сакаат да ја обноват Украина, но не со свои пари

Обновата на Украина е „голема економска можност“ за светските компании, пишува „Њујорк тајмс“, но во тој бизнис план има неколку

Read more

Односот на ЕУ кон Македонија е нефер, надмен и уценуваччи сметаат 65% од граѓаните

Однесувањето на ЕУ како фер, пријателско и коректно кон Македонија го сметаат само 17 отсто од испитаниците, а 65 отсто

Read more

Бектеши: Владата ќе забрани увоз на руска нафта во Македонија – Можни се нови поскапувања

Политика на Владата е да ги следи санкциите што ги воведува Европската унија кон Русија, поданички и понизно соопшти министерот

Read more

Србија против влез во НАТО – Не сакаме ниту во ЕУ доколку услов за тоа е Косово

Огромно мнозинство граѓани на Србија се против воведување на санкции кон Русија, едно од барањата на земјите членки на ЕУ, кои

Read more