Црвена Младина организира проекција на филм посветен на храбрата револуционерка Елпида Караманди

Соопштение на Црвена Младина По повод 8 Март – Меѓународниот ден на жената, Црвена Младина заедно со Левичарскиот Институт „Rацин”

Read more

Роза Луксембург и гласот на жената низ призмата на класната борба

Пишува: Ивана Стоименовска – член на ЦК на Политичката Партија Левица и советник во Општина Карпош. Нам секако ништо не

Read more

8-ми март – Празник на економската, политичката и социјалната рамноправност на жената

Фејсбук статус на Виолета Аврамоска – Советник од Левица во Општина Охрид. 8-ми Март е ден на жените и нивната

Read more