Негативен извештај од Европската Комисија и во делот на земјоделството и руралниот развој

Европската Комисија го испорача годинешниот извештај за сработеното на Владата на СДС и ДУИ, кој во сите области нотираше негативни

Read more

Левица: Земјоделското производство во слободен пад

Реакција на Политичката партија Левица Јасно е дека се остваруваат мрачните прогнози од минатата година, бидејќи долго време се соочуваме

Read more

Најава за нов масакар на шумите кај село Ореше – селаните спремаат бунт

Реакција на Левица – Зелен сектор ЈП Македонски шуми започнува уште една голема масовна сеча во реонот на Азот, во

Read more

Левица: Задолжително осигурување на посевите – нов удар врз индивидуалниот земјоделец

Реакција на Политичката Партија Левица Владата на Република Македонија најави дека во тек е изработка на Закон за задолжително осигурување

Read more

Левица: Млекопроизводителите оставени без субвенции од Николовски

Реакција на политичката партија Левица Млечната криза, која се рефлектира со екстремно високи цени на млекото и млечните производи во

Read more

Левица: Анти-владини протести против систематското уништување на сточарството

Реакција на Левица – Земјоделски сектор Поради катастрофалните политики на министерот Љупчо Николовски, денес одгледувачите на овци протестираа пред Министерството

Read more

Левица: Наместо земјоделците и граѓаните министерството за земјоделие ги штити трговците

Реакција на Политичката партија Левица Наместо да го забранат извозот на јачмен и да го заштитат македонското сточарство, а со

Read more

Според ГРЕКО функцијата на Љупчо Николовски за борба потив корупција е неприфатлива и некомпатибилна

ГРЕКО, групата на земји против корупција на Советот на Европа, официјално во својот извештај објавен денеска во Стразбург до Република

Read more

Фарса на Заев и Николовски во борба против корупцијата

Пишува: Ѓорѓи Илиевски – Виш просветен инспектор Деновиве од страна на владата е донесен и усвоен акциониот план за борба

Read more

Левица ќе ја повика главната антикорупционерка пред Собрание

Од политичката партија Левица денес реагираа дека Антикорупциска Комисија веќе две години одбива да отвори предмет за случајот со вработувањето

Read more