Левица: Историчарите ги бојкотираат учебниците по концепцијата на Царовска

Реакција на Левица – Сектор образование Веќе три години насилно и на мала врата се турка озлогласената Концепција за образование

Read more

Повисоки плати за наставниците или опрационализација на контроверзната концепција на Царовска

Пишува: Стефан Симовски, член на Левица – Сектор образование. Конечно и јавноста и стручната јавност се согласни дека на македонското

Read more

Црвена младина: МОН им го откажа правото на студентски оброк на дел од студентите

Само ден по завршувањето на локалните избори, од страна на централната власт почнаа да се донесуваат одлуки за скратување на

Read more

(Видео) Кога Царовска убедува дека никој не користи северномакедонски јазик

Пред само еден месец, министерката за дигитално образование убедуваше на дебата дека никој, освен лажните вести на опозицијата, не користи

Read more

Илиевски: Црниот пазар со наставни и соработнички звања во високообразовниот систем во Македонија

Пишува: Ѓорѓи Илиевски – Виш просветен инспектор Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во

Read more

Со дигиталните учебници, со еден клик секаде ќе пишува „Северна”

Статус на Стеван Трајкоски, програмер Последниве денови на социјалните мрежи се стигматизираат сите противници на „реформите“ и „дигитализацијата“ што Царовска

Read more

Професори од Европа потврдуваат: Секаде има и печатени учебници!

Професорката Кристина Цонкинска во групата УЧЕБНИЦИ И НАСТАВА МОРА ДА ИМА!, која брои над 75 илјади членови, објави информации од

Read more