Левица со иницијативи во советите за хуманитарна помош во Газа

Застрашувачки се информациите од Газа, каде за неполн месец, само според официјалните статистики се убиени над 5.000 деца, додека античовечките

Read more

Ниту една помош досега не стигнала до 2,3 милиони жители на Газа

Илјадници Палестинци бегаат на југот на Газа откако Израел им рече да се евакуираат од северот – па потоа ја

Read more

Сирија – заборавената земја од колективниот Запад

Лекарите по потекло од Сирија кои во Србија го поминаа целиот свој живот, за РТ Балкан ја пренесуваат состојбата во

Read more

Во Украина се испраќа оружје маскирано како хуманитарна помош – работниците на италјанскиот аеродром одбиваат да ги натоварат пратките

Работници на меѓународниот аеродром во Пиза, Италија, одбиле да натоварат пратки со „хуманитарна помош“ во авиони кои преку Полска, требало

Read more

Додека САД ја окупира, Кина ја помага Венецуела

Завчера во Венецуела можеше да се видат двата дијаметрално спротивни начини на кои може да се води надворешната политика –

Read more

Зошто сум утопист?

Зошто сум јас утопист? Затоа што мислам дека профитот треба да се подели на сите кои што работат на продуктот?

Read more

Американски новинар ја истражува хуманитарната криза во Венецуела: Каде се празните полици?

Медиумите на запад пренесуват како состојбата во Венецуела е депресивна и тешка, а полиците во супермаркетите празни, но дали е

Read more