Бесплатни учебници и бесплатна исхрана за учениците ветува Апасиев

Десеткратно зголемување на буџетот за образование и наука. Бесплатни учебници и бесплатна исхрана за сите ученици. Субвенционирање на културните активности

Read more

До каде е исплатата од ветената финансиска поддршка на учениците?

Пред четири месеца власта помпезно најави месечна финансиска поддршка за учениците чии семејства имаат примања до 50.000 денари; 1200 денари

Read more

Левица: Бесплатниот оброк за учениците од социјално ранлива категорија остана во фиока на Атанасовски

Имено, со одлука на совет бр.08-380/1 од 27.02.2023г Службен гласник на М.Каменица бр.18 е изгласан бесплатен оброк за ученици од

Read more

Чуму онлајн, Министре!?

Пишува: Жаклина Свеќаровска – координатор на Левица – Сектор образование Неспособноста на Јетон Шаќири да го менаџира образованието во државава

Read more

Левица: Учениците и граѓаните оставени во рацете на несоодветен началник во ЕК на дојавите за лажни бомби

Реакција на Левица – Сектор Безбедност Додека загриженоста на родителите расте, а учениците губат настава или одат со страв во

Read more

Левица: Нема учебници за учениците по заслуга на министерот Шаќири од ДУИ

Реакција на политичката партија Левица На учениците од основните и средните училишта не им се овозможуваат услови за школување, поради

Read more

Левица: Министерството на Шаќири ги занемарува талентираните ученици во државата

Реакција на политичката партија Левица Законот за основно образование предвидува донесување Концепција за откривање и работа со талентирани и надарени

Read more

Министерството за образование не вреднува значајни успеси на македонски ученици

Пишува: Стефан Симовски – професор по германски јазик и книжевност Успехот на Македон, ученик од Тетово, постигнат на меѓународен натпревар

Read more

Само 3,7% од одличните ученици го оправдале својот успех на приемниот испит

Фејсбук статус на Елизабета Секирарска. Четиво за добра ноќ (иако е посоодветно да кажам за бессоние): Во гимназијата “Орце Николов”

Read more

Драстичен пад на бројот на ученици и студенти во државата

Пишува: Славко Митевски – Професор по одделенска настава. Бројот на ученици и студенти во Македонија забрзано опаѓа. Причините се бројни,

Read more