Левица: Тимот за бугаризација на Македонија составен од владини мегафони и апологети на предавства

Реакција на Политичката партија Левица Министерството за правда конечно ги објави имињата на членовите на т.н. работната група која ќе

Read more

Апасиев: ДПМНЕ направи салто-мортале со уставните измени, за да им се допадне на странците

Во емисјата „Аргумент плус“ на „Телевизија 24“ гостуваша пратеникот и лидер на Левица Димитар Апасиев, кој ги претстави партиските ставови

Read more

И Торбешите бараат место во преамбулата на македонскиот Устав

Торбешите во Македонија бараат да бидат дел од Уставот, со внесувањето на бугарската, хрватската и еврејската заедница. Ова денеска го

Read more

Какви ќе бидат правните последици доколку се случат уставни измени

Пишува Влатко Токарев – Магистер по правни науки на Кембриџ Универзитетот во Велика Британија Кампањата за создавање на привидна согласност

Read more

Ванковска: Уставот ни е бетер од фустанот на Пепелашка, крпеница до крпеница

Уставот ни е бетер од фустанот на Пепелашка, крпеница до крпеница, а хрватскиот модел е само замајување на јавност бидејќи

Read more

Цуцуловски за доследноста на Мицкоски: Кој ги овластил да менуваат Устав, макар бил налик на хрватскиот?

фејсбук статус на Љубомир Цуцуловски ДОСЛЕДНОСТ? Првите луѓе на ВМРО – ДПМНЕ го остварија тоа што долго време го најавуваа

Read more

Левица: Двојазичните униформи се спротивни на амандманот 5 од Уставот

Реакција на Политичката партија Левица Со стапување во сила на Уредбата за двојазичност на полициските униформ, како директна последица на

Read more

Дилема: Бугарите во Устав или изградба на Чебрен и Галиште?!

Пишува Игор Димески – координатор на Левица – Сектор енергетика Можеби насловот делува чудно и нелогично, но во моментов дилемата која

Read more

Промената на уставот за да се усвојат барањата на Бугарија води до политичка нестабилност и социјални немири

Фејсбук статус на Петар Здравевски – Студент на филозофскиот факултет при УКИМ и член на Црвена Младина Постојат неколку причини

Read more

Ванковска: Повлекувањето на амбасадорот е удар за промена на Уставот

Фејсбук статус на Билјана Ванковска, доктор на политички науки, редовна професорка на Филозофскиот факултет во Скопје. Професор е и на

Read more

Јанчев: ДПМНЕ со „тоалет хартија“ ќе нѐ убедува да отвораме Устав

Фејсбук статус на Саше Јанчев – советник во Општина Гевгелија од Политичката партија Левица Муцунски и ДПМНЕ со гаранции од

Read more