Притисоци и закани кон студентите на филозофскиот факултет поради политичките превирања за избор на нов декан

Чувствуваме обврска да ве информираме и предупредиме за случувањата деновиве на Филозофскиот Факултет. Имено, во пресрет на изборите за претседател

Read more

Студентски Отпор: Да го замениме нашиот сув и бајат леб за вашите функционерски оброци

Додека студентите секојдневно треба да прават пресметки и да стравуваат дали ќе им стигнат 140 денари на ден за убав

Read more

Интервју со Милица Давчева – студентите ги очекува бурна академска година

Милица Давчева е активист на организацијата Студентски Отпор, студент по социологија на Филозофскиот Факултет при УКИМ и општествено активна млада

Read more

Мон излезе со системско решение за укинување на студентскиот субвенциониран оброк

Реакција на Политичката Партија Левица Два месеци пред почетокот на новата академска година, Министерството за образование сè уште нема детално

Read more

Студентски Отпор: Никогаш не би седнале на иста маса со ВМРО-ДПМНЕ

Денеска во јавноста на интернет портали блиски до политичката партија ВМРО – ДПМНЕ произлезе вест дека претставници на студентската организација

Read more

(ФОТО) Студентски отпор: Деканот на Стоматолошкиот факултет Ивановски им се заканува на студентите

„Дел од студентите на Стоматолошкиот факултет, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се соочуваат со закани, дека нема да добијат

Read more

Студентски отпор: Незадоволни сме од игнорантскиот однос на институциите

Соопштение на Студентски отпор Почитувана јавност, почитувани медиуми Сакаме да го изразиме нашето незадоволство од институциите и нивниот игнорантски, незаинтересиран

Read more

Проблемите и барањата на студентите се развлекуваат многу години наназад

Во своето гостување за ТВ 24 вести, студентката Милица Давчева која во едно и е дел од Студентскиот Отпор во

Read more

Студентски отпор се приклучува на протестот на средношколците

Соопштение на Студентски отпор Во петок од 12:30 часот пред Министерството за образование и наука (МОН), Студентски Отпор се приклучува

Read more