Левица: Со шверцерски измени се кратат надоместоци од децата со Даунов синдром

Реакција на Политичката партија Левица Неколку родители обелоденија дека нивните деца со Даунов синдром нема повеќе да земаат паричен додаток,

Read more

Министерке Тренчевска дали некогаш сте преживувале?

Фејсбук статус на Виолета Аврамовска – советник во општина Охрид од Политичката Партија Левица Министерке Тренчевска дали некогаш сте преживувале?

Read more

Левица на улица со пензионерите: Нивната борба е апел за социјална правда

Соопштение на Политичката партија Левица Левица, претставувана од Координаторот на Социјалниот сектор Катерина Јовановска, Координаторот на Трудовиот сектор Александар Димитријевиќ,

Read more

По иницијатива на Левица – Дневен центар за лицата со попреченост

Обраќање на Катерина Јовановска, советничка група на Левица во Град Скопје: ,,Лицата со попреченост се соочуваат со низа предизвици во

Read more

Левица е единствената партија која се залага за социјална правда

Реакција на Политичката партија Левица Левица препознава дека социјалната правда освен што подразбира искоренување на сиромаштијата, таа претставува и еднаков

Read more

Левица: На подвидок проневара на пари одредени на социјално загрозените

Соопштение на политичката партија Левица До Левица стигнуваат поплаки од поголема група на граѓани од социјално ранливите категории, кои ги

Read more

Ленка: Обзнана на стравот од својот грев

Движењето за социјална правда – ЛЕНКА на социјалните мрежи го објави следниот пост: Обзнаната, како одлуката на државниот врв на

Read more

Аргентинските протестирачи ја „погребаа“ платата, причина за нејзината „смрт“ е инфлацијата

Протестирачите во главниот град на Аргентина, Буенос Аирес, продолжуваат да ја одржуваат серијата протести за социјална правда кои траат подолго

Read more

Средба на македонските и ирските левичари во Брисел

Соопштение на Политичката партија Левица Во Брисел остварена е средба со пријателите и соработници на Левица, независните европарламентарци од Република

Read more

Левица: Долгонајавуваното зголемување на пензиите е понижувачко

Реакција на Политичката партија Левица Во изминативе месеци во кои граѓаните се чуствуваат немоќно во однос на општите поскапувања за

Read more

Левица: Тренчевска не го исплати додатокот од 1.000 денари на корисниците на гарантирана минимална помош и лицата со попреченост

Реакција на Политичката партија Левица Министерството за труд и социјална политика не им го исплати додатокот од 1.000 денари на

Read more