Левица: МТСП повторно ги заборави лицата со попреченост

Реакција на политичката партија Левица По точно една година откако поранешната министерка за труд и социјална политика Шахпаска им вети

Read more

Предлог-законот за обештетување на стечајците на дневен ред на денешната собраниска Седница

Соопштение на Политичката партија Левица. Пратениците на Левица на 4-ти Април го поднесоа Предлог законот за материјално обезбедување на стечајците.

Read more

Левица поднесе предлог-закон за зголемување на посебниот додаток на децата со попреченост за 100%

Соопштение на Левица – Социјален сектор. Пратениците на Левица во Собранието на Република Македонија, Димитар Апасиев и Борислав Крмов, вчера

Read more

Позитивниот ефект на Левица врз законодавниот дом

Соопштение на Политичката партија Левица. Поради предложените измени на закони на Левица и актуeлизирање на проблемите од општествениот живот, сега

Read more

MTСП да почне системски да ги решава проблемите на лицата со попреченост

Реакција на Левица Град Скопје. Министерството за труд и социјална политика продолжува со трендот на водење на евтини маркетинг кампањи,

Read more

Туризмот во новиот општествен систем – демократски социјализам

Пишува: Никола Петров, Координатор на Левица – Сектор Туризам. I. Туризмот и државната политика Туристичките движења во неолибералното капиталистичко општество

Read more

Уставен не го усвои прелогот на Левица, Пратениците незаконски ќе добиваат надоместоци за патарина

Пратениците веќе 15 години незаконски земаат пари за патарини, а Уставен суд одлучи да не го усвои предлогот на Левица.

Read more

Собранието ги изгласа штетните измени во Законот за социјална заштита за кои алармираше Левица

Реакција на Политичката партија Левица. Собранието ги усвои измените и дополнувањата на Законот за социјалната заштита, со кои се усложнуваат

Read more

Левица ги поддржуваа протестите на оризарите од кочанско

Соопштение на Левица – ЛО Кочани. Соочени со тешката финансиска состојба предизвикана од ниските откупни цени на познатиот кочански ориз,

Read more

Новиот премиер не може да јаде со стариот прибор, Владата ја подновува кујната за над 37.000 евра

Новиот премиер ќе биде дочекан во подобри услови од претходниот, Владата набавува нови прибори за јадење, со највисок квалитет, порцелан,

Read more