Копанки се финансира од буџетот на граѓаните, а ќе биде приватна сопственост

Како и што напоменав, во Статутот на ПСК Пелистер во Членот 58, став (2) стои дека доколку престанокот биде инициран

Read more

Левица: Се шверцуваат ДУП-ови во општина Кочани со кршење на деловникот во Советот

Левица предупредува за шверцување ДУП-ови во општина Кочани со кршење на деловникот во Советот. Иако Законот за локална самоуправа, Статутот

Read more

Коалицијата ДПМНЕ-СДС против предлогот на Левица за укинување на незаконско исплаќање на советниците за склучувње бракови

Советничката група од Левица на вчерашната седница на Советот на Општина Ѓорче Петров поднесе Предлог-одлука за забрана на исплаќање надоместоци

Read more

Советниците на Левица за ДУП-от Алумина: Мимикрија на урбанистичката мафија – Карпош не е Дубаи

Антропол: Веќе некое време е актуелен ДУП-от за Алумина и јавноста особено Карпошани верувам дека најмногу ги интересира на кој

Read more

За две години работа во Советот на Општина Велес

Левица од советите За две година работа во Советот на Општина Велес ИЗДВОЈУВАМЕ : – Не се шитнавме – Не

Read more

(Видео) Советниците на колаицијата ДПМНЕ – ДУИ против распишување на јавен оглас за инспектор за животна средина

Реакција на ЛО Левица Велес  На последната 39 седница на Советот на Општина Велес се разгледуваше дописот од Државниот инспекторат

Read more