(Видео) Протестите продолжуваат – Французите ја запалија зградата на градското собрание во Бордо

Стотици илјади Французи протестираа денеска против пензиските реформи на претседателот Макрон. Денешниот ден е особено критичен за тензиите во земјата

Read more

Левица: Анти-работничката СДС ги угнетува жените работнички

Реакција на Политичката партија Левица Владата која ја предводат анти-работничките СДС и ДУИ дозволува како никогаш досега, дивеење на бизнис

Read more

Роза Луксембург и гласот на жената низ призмата на класната борба

Пишува: Ивана Стоименовска – член на ЦК на Политичката Партија Левица и советник во Општина Карпош. Нам секако ништо не

Read more

Левица секогаш во одбрана на работничките права

Соопштение на Левица-Трудов Сектор На објавениот апел од страна на Левица за пријавување на повреда на работнички права секојдневно пристигнуваат

Read more

Левица: Градежната мафија се богати од загубените животи на работниците

Реакција на Политичката Партија Левица Мафијашките градежни фирми кои постојано соработуваат со криминалните партии на сите нивоа на власт, се

Read more

(Видео) Димитрjиевиќ: За да престане ерозијата на работна сила – Работодавачите мораат да ја разберат улогата на работниците

Во поткастот на емисијата „Работник“, Координаторот на Левица – Трудов сектор, Александар Димитриjевиќ зборуваше за појавата на недостиг од работници

Read more

Левица: Вработените во Жито караорман – Кичево четири месеци без плата

Реакција на Левица ЛО – Кичево Во ова време кога се соочуваме со огромна инфлација и криза, вработените во Жито

Read more

Пријави повреда на работничките права

Соопштение на Левица – Трудов сектор Левица, како единствена Партија на трудот, апелира до работниците да ја пријават секоја злоупотреба,

Read more

Левица: Приватните агенции за обезбедување со амин на власта грубо ги кршат работничките права

Реакција на Политичката Партија Левица Левица секојдневно добива поплаки од работници што работат во недела и не им се исплаќа

Read more

(Видео) Отовиќ: Работодавачите ги злоупотребуваат законските измени за „недела неработен ден“

Изјава на координаторот на Правниот сектор на Левица – Персида Отовиќ Стојановска: „Тенденцијата на измената на Законот на работни односи,

Read more

Левица: Вејсели од железници манипулира – работниците се на принуден одмор без нивно барање

Реакција на Политичката Партија Левица Откако Левица, по добиени информации од работници, објави дека работниците од Македонски Железници се испраќаат

Read more