Како “добрососедската” Бугарија за само 10 дена успеа да деградира и дискриминира 4 различни народи, 3 земји и милиони граѓани

Реакција на ОМО “Илинден”- ПИРИН / OMO “Ilinden”- PIRIN Вести за “добрососедската” земја Бугарија и како таа гради добрососедски односи

Read more

Стојков: Врз Македонците во Бугарија се вршени систематски репресии

Да ја кажеме вистината в оочи за тоа кој кого репресира и кој кого го лаже во актуелните македонско –

Read more

Југословенскиот крал е убиен за да се замени со бугарскиот крал, а не за да се ослободи Македонија!

Соопштение на ОМО ‘‘Илинден‘‘ ПИРИН Македонци! Не заборавајте дека бугарофилот Владо “Шоферот” Черноземски кој денеска го славите, под команда на

Read more

OMO Илинден Пирин: На Македонија и се подготвува огромно предавство

Соопштение на забранетата македонска политичка партија во Бугарија OMO Илинден Пирин Бугарските медиуми го објавија протоколот кој го крие предавничката

Read more

За демолирање на ОМО Илинден Пирин бугарските власти не отворија истрага

Откако пред неколку дена беше запален влезот на клубот „Ванчо Михајлов“ во Битола, настанот беше пренесен во медиумите, актот беше

Read more

Декларација на семакедонскиот собир во чест на Јане Сандански

Во неделата се чествуваше 107 години од смртта на македонскиот револуционер Јане Сандански во Мелник. По тој повод, на церемонијата

Read more

Чествувањето на Јане Сандански на Македонците од Бугарија и годинава помина без државниот врв

Вчера во Мелник седум организации на Македонците од Бугарија организираа семакедонски собор и чествување на Јане Сандански по повод 107-годишнината

Read more

Ванчо Михајлов е еден од најголемите крвници на македонскиот народ

Фејсбук статус од партијата на Македонците во Бугарија – ОМО Илинден Пирин. Во сабота во Битола, среде Македонија, ќе се

Read more

Договорот меѓу СДСМ и Бугарија не е добрососедски, тоа е договор за бугаризација на Македонија

Иако сè уште забранета во Бугарија, партијата на Македонците во оваа земја ОМО Илинден – Пирин, останува единствениот фактор во

Read more

Македонците во Бугарија предупредуваат дека не може да им се верува на бугарските власти

Македонците во Бугарија предупредуваат дека не може да им се верува целосно на бугарскит власти. Партијата на Македонците ОМО Илинден

Read more

(Видео) Сведоштва на македонците во Бугарија од 1990 година

Видео снимано на 22. април 1990 год. во Рожденскиот Манастир, во срцето на Пиринска Македнонија – Пирин Планина е еден

Read more