Лавров: Македонија со години е условувана со понижувачко име, а претседател во Собранието се слика со албанско знаме

Министерот за надворешни работи на Русија, Сергеј Лавров, денеска имаше најпосетена прес-конференција на Самитот на ОБСЕ во Скопје. На прашање

Read more

Хакирана Фејсбук страната на ОБСЕ во Македонија – сега служи како виетнамски хотлајн

Само дваесетина дена откако Македонија стана претседавач со Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ), македонската страница на оваа

Read more

Локалниот огранок Левица – Охрид оствари средба со офицерот за набљудување при мисијата на ОБСЕ во Скопје, Суад Салкиќ

„На оваа средба беше разговарано за тековни прашања, поврзани со подготовките на сите потребни услови за успешно спроведување на претстојните

Read more